Electronic catalog
Start with Ұ
country edition:KAZAKHSTAN
Genre:Прикладные науки. Общие вопросы. Техника (technics_IT)
Search result:
1-10 of 11
book
АДАМҚҰЛОВ, НҰРӘЛІ МЕРЕКЕБАЙҰЛЫ
Ұлттық саз аспаптарын жасау технологиясы : оқулық / Адамқұлов, Нұрәлі Мерекебайұлы Амандықова, Дина Әбілмәжінқызы ... – Астана : Фолиант, 2012. - 349 б., сурет.;– (Кәсіптік білім. . – Библиогр.: 344-345 б. . – 1000 дана – 978-601-292-258-5 (мұқ.) : 1497 тг.
UDC:
630*835, 780.6
Shelf code:
Л 2013/49671
Subject headings
- Ағаш өнімдері өндірісте және тұрмыста
- Музыкалық аспаптар
Annotation
Оқулықта қазақтың ұлттық саз аспаптарын жаңа технологиялар арқылы жасау үлгілері түсіндіріліп көрсетілген
Keywords
оқулық, ұлттық саз аспаптар, саз аспаптары, қазақтың ұлттық аспаптары
4/4 Free
book
АСАНОВА, САБЫРКҮЛ ЖАЙЛАУБЕКҚЫЗЫ
Ұлттық киімдерді жобалау және тігу технологиясы : оқулық / Асанова, Сабыркүл Жайлаубекқызы . – 2-ші бас. .. – Астана : Фолиант, 2011. - 113, [2] б., суретті;– (Кәсіптік білім. . – Библиогр.: 113 б. . – 1 000 дана – 978-601-292-369-8 : 630 тг.
UDC:
687.02:391(=512.122)(075.32)
Shelf code:
Л 2012/34719
Subject headings
- Қазақ ұлттық киімдерін тігу процесстері
Annotation
Оқулықта халықтың ұлттық мұрасына негізделген ерлер мен әйелдер киімдерінің түрлері, қазақ халқының ұлттық киімдеріндегі көркемдік элементтер қарастырылады
Keywords
ұлттық киімдерді тігу, ерлер ұлттық киімі, ұлттық киімдерді жобалау, әйелдер ұлттық киімі, қазақ ұлттық киімдері
3/3 Free
book
БУТЕЙКИС, Н. Г.
Ұннан жасалған кондитер өнімдерін дайындау : /оқу құралы/ / Бутейкис, Н. Г. Жукова, А. А. ... – Алматы : Респ. баспа кабинеті, 1994. - 324 б. . . – [Т.ж.] – 5-8380-0690-0 : 50 тг.
UDC:
664.68(075.32)
Shelf code:
Л 2009/20326
Subject headings
- Ұннан жасалған кондитер өнімдерін дайындау
Annotation
Оқу құралында кондитер өнімдерінің технологиясы берілген
Keywords
кондитер өнімдері, ұн тағамы, қамыр дайындау, кондитер өнімдері, пісіру өндірісі
1/1 Free
book
АСАНОВА, САБЫРГҮЛ ЖАЙЛАУБЕКҚЫЗЫ
Ұлттық киімдерді жобалау және тігу технологиясы : оқулық / Асанова, Сабыргүл Жайлаубекқызы ... – Астана : Фолиант, 2008. - 114 б., сурет.;– (Кәсіптік білім. . – Библиогр. 112 б. . – 1 000 дана – 9965-35-418-9 : 878 тг.
UDC:
[687.016:391(=512.122)]:746.1(075.32)
Shelf code:
Л 2009/15894
Subject headings
- Қазақтың ұлттық киімдерін жобалау және тігу технологиясы
Annotation
Оқулықта халықтың ұлттық мұрасына негізделген ерлер мен әйелдер киімдерінің түрлері және оларды тігу технологиясы баяндалады
Keywords
ұлттық киімдерді жобалау, ұлттық киімдер түрлері, ұлттық киімді тігу технологиясы, ұлттық киімдер үлгілері
1/1 Free
book
Ұлттық арна ұлағаты [Мәтін] : [Қазақстан ұлттық телеарнасына - 50 жыл] / ; [құраст. Қ. Олжай]... – Алматы : Қазақстан РТРК АҚ, 2008. - 205, [1] б.– ("Қазақстан" республикалық телерадио корпорациясының кітапханасы. - Тұрсынбек Кәкішұлының қоры; Қуаныш Сұлтанов қоры . . – 1000 дана – 9965-32-558-8 (мұқ.) : 40 тг.
UDC:
621.397.13(574)
Shelf code:
Л 2018/2989
Subject headings
- Ұлттық телеарналар
Annotation
Кітап әр жылдары мемлекеттік комитет, ұлттық компания, корпорация түрінде жұмыс істеген телевизияны басқарған азаматтардың өміріне арналған
Keywords
ұлттық телеарна, Қазақстан телеарнасы, тележурналистер, телевидение
Kazakhstan
2/2 Free
book
Ұлттық асхана технологиясы [Мәтін] : [оқу құралы] / М. Ж. Ибрагимова С. С. Әділханов А. Мұратханқызы З. С. Уйкасова ; ҚР Білім және ғылым министрлігі ; «Кәсіпқор» Холдингі» комерциялық емес АҚ... – Астана : [б. ж.], 2018. - 153 б., суретті; - 1226000 - "Тамақтандыру кәсіпорындары өнімдерінің технологиясы және өндірісті ұйымдастыру" мамандығы бойынша орта білімнен кейінгі техникалық және кәсіби білім беру жүйесіне арналған өзектендірілген үлгілік оқыту жоспарлары мен бағдарламалары бойынша оқу құралы ретінде әзірленген . – Библиогр.: 153 б. . – 32 дана – 978-601-333-429-5 : 40 тг.
UDC:
641/642(075)
Shelf code:
У 2019/547
Subject headings
- Тамақтану
Annotation
Кітапта қазіргі аспаздық өнердегі инновациялық бағыттар, тағамдарды термиялық өңдеу тәсілдері, рецептерді қолдану және тағамдарды дайындау үшін білім алушыларға қажетті дағдылар мен білімдер сипатталған
Keywords
ұлттық тағамдардың технологиясы, тамақ дайындау, фудпейринг, карвинг, пакоджет
Kazakhstan
1/1 Free
book
ДАРИБАЕВ Ю. А.
Ұңғы өнімдерін жинау және дайындау [Мәтін] : оқу құралы / Ю. А. Дарибаев А. Ж. Батжанова Н. Ю. Дарибаев ; ҚР Ғылым және жоғары білім министрлігі, М. Х. Дулати атын. Тараз өңірлік ун-ті... – Тараз : Dulaty university, 2023. - 342 б., суретті; . – Библиогр.: 341-342 б. . – 500 дана – ISBN 978-9965-37-452-4 : 0 тг.
UDC:
622.276(075.8)
Shelf code:
Л 2023/5776
Subject headings
- Мұнай өндіру. Оқу құралы
Annotation
Мұнай, газ, қабат суы және мұнай эмульсиясының құрамы және қасиеттері туралы мәліметтер келтірілген
Keywords
мұнай эмульсиялары, кәсіпшілік құбырлары, мұнайды газдан айыру, мұнай өнімдері, ұңғы өнімдері
Kazakhstan
1/1 Free
book
МЫНБАЕВА А. Б.
Ұн зауыттарын технологиялық бақылау [Мәтін] : оқу құралы / А. Б. Мынбаева ; Қазақстан Республикасының білім және ғылым министрлігі ; М. Х. Дулати атындағы Тараз мемлекеттік университеті... – Тараз : Тараз университеті, 2015. - 84 бет . – Әдебиет 83 бет . – 500 дана – ISBN 978-99-65-37-254-4 : 0 тг.
UDC:
664.71:658.562(07)
Shelf code:
Л 2024/3912
Subject headings
- Ұн тарту өндірісін техникалық және өндірістік бақылау. Оқу құралдары
Keywords
ұн өндірісі, ұн тарту өндірісі, ұн өндірісін технохимиялық бақылау
Kazakhstan
1/1 Free
book
ЖИЛИСБАЕВА ҚАРЛЫҒА САНСЫЗБАЙҚЫЗЫ
Ұйытқулар әдістерін механикада қолдану [Мәтін] : оқу құралы / Қ. С. Жилисбаева ; Әл-Фараби атындағы Қазақ ұлттық университеті... – Алматы : Қазақ университеті, 2019. - 223 б. . – Библиогр.: 222-223 б. . – 100 дана – ISBN 978-601-04-3916-0 : 0 тг.
UDC:
531(075.8)
Shelf code:
Л 2024/3097
Subject headings
- Механика. Оқу құралы
Annotation
Оқу құралында ұйытқулар теориясының негізгі ұғымдары мен теоремалары, классикалық және соңғы жылдары кеңінен қолданатын әдістері берілген. Гамильтондық механиканың негіздері, ұйытқулар әдістерін қолдану мысалдары келтірілген
Keywords
ұйытқулар теориясы, гамильтондық жүйе, канондық ұйытқулар, ли қатары, резонанстар
Kazakhstan
1/1 Free
abstract
КУЗЕМБАЕВА, ГАУХАР КАНАШЕВНА
Ұлттық жармалық тағам концентраты "Жент" дайындау технологиясын жетілдіру : Техника ғылымдарының кандидаты ғылыми дәрежесін алу үшін дайындалған дисс. авторефераты. 05.18.01 мамандығы бойынша / Кузембаева, Гаухар Канашевна ... – Алматы : [Б.ж.], 2010. - 17, [3] б. . – Библиогр.: 16-17 б. . – 100 дана – көрсетілмеген : [Б.ж.]
UDC:
664.788.4
Shelf code:
А 2010/4714
Subject headings
- Тарыны өңдеу
Annotation
Зерттеудің мақсаты: тағамдық және биологиялық ұлттық жармалық концентраттардың ассортиментін кеңейту
Keywords
ұлттық жармалық тағам, тары дақылы, жент дайындау технологиясы, шикі сөкті өңдеу
1/0 Free
АДАМҚҰЛОВ, НҰРӘЛІ МЕРЕКЕБАЙҰЛЫ
ҰЛТТЫҚ САЗ АСПАПТАРЫН ЖАСАУ ТЕХНОЛОГИЯСЫ (2012)
book
4/4 Free
АСАНОВА, САБЫРКҮЛ ЖАЙЛАУБЕКҚЫЗЫ
ҰЛТТЫҚ КИІМДЕРДІ ЖОБАЛАУ ЖӘНЕ ТІГУ ТЕХНОЛОГИЯСЫ (2011)
book
3/3 Free
БУТЕЙКИС, Н. Г.
ҰННАН ЖАСАЛҒАН КОНДИТЕР ӨНІМДЕРІН ДАЙЫНДАУ (1994)
book
1/1 Free
АСАНОВА, САБЫРГҮЛ ЖАЙЛАУБЕКҚЫЗЫ
ҰЛТТЫҚ КИІМДЕРДІ ЖОБАЛАУ ЖӘНЕ ТІГУ ТЕХНОЛОГИЯСЫ (2008)
book
1/1 Free
ҰЛТТЫҚ АРНА ҰЛАҒАТЫ (2008)
book
2/2 Free
ҰЛТТЫҚ АСХАНА ТЕХНОЛОГИЯСЫ (2018)
book
1/1 Free
book
1/1 Free
book
1/1 Free
ЖИЛИСБАЕВА ҚАРЛЫҒА САНСЫЗБАЙҚЫЗЫ
ҰЙЫТҚУЛАР ӘДІСТЕРІН МЕХАНИКАДА ҚОЛДАНУ (2019)
book
1/1 Free
КУЗЕМБАЕВА, ГАУХАР КАНАШЕВНА
ҰЛТТЫҚ ЖАРМАЛЫҚ ТАҒАМ КОНЦЕНТРАТЫ "ЖЕНТ" ДАЙЫНДАУ ТЕХНОЛОГИЯСЫН ЖЕТІЛДІРУ (2010)
abstract
1/0 Free