Electronic catalog
Start with Н
Genre:Прикладные науки. Общие вопросы. Техника (technics_IT)
language:Kazakh
catalogue:Books
Search result:
1-10 of 18
book
КЕНЖЕАХМЕТҰЛЫ СЕЙІТ
Қазақтың дарқан дастарханы = Национальная кухня казахов = National kitchen of Kazakhs [Мәтін] / С. Кенжеахметұлы ... – Алматы : Алматыкiтап, 2005. - 240 б., сурет., фото.; - Мәтін қазақ және орыс тілд. . . – 5000 дана – 9965-24-559-2 (мұқ.) : 4200 тг.
UDC:
641.568(574)
Shelf code:
У 2006/713
Subject headings
- Қазақтың ұлттық тағамдары
Annotation
Қазақтың ежелгі ұлттық асы мен тағамдарын әзірлеудің әдіс-тәсілдері, ол туралы әдет-ғұрыптары, ырым, тыйымдары мен түсініктері, сөздіктерінің де қамтылуы кітап құндылығын арттыра түскен
Keywords
ұлттық тағамдар, қазақ дастарханы, қазақтың салт-дәстүрлері, kitchen of Kazakhs, қазақ мақал-мәтелдері, казахская культура, казахский дастархан, кухня казахов, казахская кухня
Kazakhstan
12/8 Free
book
Қазақтың ұлттық тағамдары = Национальная кухня казахов = The natіonal cookіng of kazakhs [Мәтін] / ; құраст.-авт. Х. Тілемісов ; суретші Б. Жапаров... – Алматы : Қайнар, 1995. - 174 б., [15] п. сурет; - Мәтін қазақ, орыс, ағылш. тілд. . . – 25000 дана – 5-620-00580-3 (мұқ.) : 600 тг.
UDC:
641.56(=512.122)
Shelf code:
Л 2005/749
Subject headings
- Қазақтың ұлттық тағамдары
Annotation
Қазақтың дәстүрлі және ұлттық тағамдарының технологиясы мен рецептері ұсынылған
Keywords
ұлттық тағамдар, қазақтың ұлттық тағамдары, қазақ ұлттық тағамдары, cooking of kazakhs, национальная кухня казахов, ас мәзірі, рецепты блюд национальной кухни
Kazakhstan
6/5 Free
book
КҮЗЕМБАЕВ ҚАНАШ
Нан зауыттары мен наубайханалардың технологиялық жабдықтары [Мәтін] : оқулық / Қ. Күзембаев М. Еркебаев Ш. Тілегенов ; ҚР Денсаулық сақтау, білім және спорт министрлігі... – Алматы : Ы. Алтынсарин атындағы Қазақтың білім академиясының Республикалық баспа кабиенті, 1999. - 217 б., сызба; . – Библиогр.: 215 б. . – 500 дана – 5-8380-1771-6 (мұқ.) : 258 тг.
UDC:
664.61(075.8)
Shelf code:
Л 2005/2681
Subject headings
- Нан пісіру өнеркәсібі. Өнеркәсіп түрлері және олардың жабдықтары
Annotation
Оқулықта нан зауыттары мен наубайханаларда пайдаланылатын технологиялық жабдықтардың жұмыс істеу тәртібі қарастырылған
Keywords
нан зауыты, наубайханалар, нан пісіру өнеркәсібі, тамақ өнеркәсібі, қамыр дайындау, өнеркәсіп ісі
Kazakhstan
5/5 Free
book
КҮЗЕМБАЕВ Қ.
Нан ашытқыларын өндіру [Мәтін] : [оқулық] / Қ. Күзембаев Р. Тарақбаева Г. Күзембаева ; ҚР-ның Білім және ғылым мин-гі... – Павлодар : Арман-ПВ, 2007. - 224 б., сурет.;– (Кәсіптік білім. . – Библиогр.: 222 б. . – 100 дана – 9965-861-55-2 : 1000 тг.
UDC:
[663.12:664.6](075.32)
Shelf code:
Л 2008/4028
Subject headings
- Микробиологиялық өнеркәсіптер. Ашытқылар
- Нан пісіру өнеркәсібі
Annotation
Оқулықта нан ашытқыларын өндіру тәсілдері, ашыту технологиялары және оларға қажетті жабдықтар берілген
Keywords
ашытқы өндірісі, нан ашытқылары, нан ашытқылары өндірісі, кәсіптік білім, ашытқылар, ашытқы, ашытқы өндіру, микробиологиялық өнеркәсіп
Kazakhstan
5/5 Free
book
ЖЫЛЫСБАЕВА, РОЗА ҚҰТТЫБАЙҚЫЗЫ
Наубайхана, макарон және кондитер өндірісі технологиясы мен жабдықтары : оқу құралы : тест жинағы / Жылысбаева, Роза Құттыбайқызы Орынбаева, Жанар Рымбекқызы ... – Астана : Фолиант, 2010. - 203, [2] б.– (Кәсіптік білім. . – Библиогр. : 203-204 б. . – 1000 дана – 978-601-292-037-6 (мұқ.) : 898 тг.
UDC:
664.6(075.32)
Shelf code:
Л 2012/35222
Subject headings
- Наубайхана өндірісі
Annotation
Жинақта наубайхана, макарон және кондитер өндірісінің технологиясы, нан зауыттары және шағын наубайханаларда пайданалатын технологиялық жабдықтардың жұмыс істеу тәртібі бойынша сұрақтар мен жауаптар қамтылған
Keywords
наубайхана, кондитер өндірісі, макарон өндірісі, наубайхана өндірісінің технологиясы, кондитер өндірісі жабдықтары
2/2 Free
book
КЕНЖЕАХМЕТҰЛЫ, СЕЙІТ
Қазақтың дарқан дастарқаны / Кенжеахметұлы, Сейіт ... – Алматы : Алматыкітап, 2010. - 237, [1] б., суретті альбом;– (Менің Қазақстаным. - Мәтіні қазақ, орыс және ағылшын тілдерінде . . – 3 000 дана – 978-601-01-0375-7 (мұқ.) : 4 000 тг.
UDC:
641.568(=512.122)
Shelf code:
У 2011/5614
Subject headings
- Қазақ халқының ұлттық тағамдары
Annotation
Суретті альбомда қазақтың ежелгі ұлттық асы мен тағамдарын әзірлеудің әдіс-тәсілдері, әдет-ғұрыптары, ырым, тыйымдары мен түсініктері баяндалады
Keywords
қазақтың ұлттық тағамдары, ұлттық тағамдар, тағам түрлері, ұлттық тағамдар әзірлеу, национальные блюда казахской кухни, национальные блюда Казахстана, казахские национальные блюда, салт дәтүр, ырымдар, қазақ өлшемдері
4/4 Free
book
ЖЕРЕМБАЕВА НӘЙЛА
Нан өндірісі технологиясы [Мәтін] : [оқулық] / Н. Жерембаева Б. Отыншиев ; ҚР Білім және мәдениет мин-гі... – Алматы : Респ. баспа кабинеті, 1997. - 143 б. . – Библиогр.: 139 б. . – 500 дана – 5-8380-1652-3 : 40 тг.
UDC:
664.6(075.8)
Shelf code:
Л 2009/20160
Subject headings
- Нан пісіру өнеркәсібі
Annotation
Оқулықта нан өндірісінің технологиясы, піскен нанды сақтау тәсілдері қарастырылған
Keywords
нан өндірісі, нан пісіру процесі, нан пісіру технологиясы, қара ұннан қамыр илеу, нанды сақтау, нан аурулары, нан витаминдері
Kazakhstan
2/2 Free
book
ЛИНДСЕЙ С. М.
Наноғылымға кіріспе [Text] : оқулық / С. М. Линдсей ; [ауд. Ш.Н. Назарқұлова], [ҚР білім және ғылым министрлігі] .- Алматы : [б. ж.] , 2014.– 485 дана . – 978-601-7427-52-8, 978-601-7427-29-0 (2-бөлім)(мұқ.) 2-бөлім .– 335, [4] б., сурет. . (2-бөлім)(мұқ.) : 40 тг.
UDC:
620.3(075.8)
Shelf code:
Л 2015/242
Subject headings
- Нанотехнология
Annotation
Кванттық механика, статистикалық механика және химиялық кинетика жайында мәліметтер келтіріп, наноқұрылымдарды жасау мен өздігінен құрастырылу туралы кең ақпарат қамтылған
Keywords
наноқұрылымдар, наноғылым негіздері
Kazakhstan
1/1 Free
book
ШӘРІПБАЙ АЛТЫНБЕК
Нейрондық желілер [Мәтін] / А. Ә. Шәріпбай ; ҚР Білім және ғылым министрлігі ; Л. Н. Гумилев атын. Еуразия ун-ті... – Нұр-Сұлтан : [б. ж.], 2021. - 395, [4] б. . . – 300 дана – ISBN 978-301-326-222-2 (мұқ.) : 0 тг.
UDC:
004.4(075.8)
Shelf code:
Л 2022/5546
Subject headings
- Бағдарламалық құралдар
Annotation
Оқулықта жасанды нейрондық желілердің анықтамалары, типтері, олардың құрылымдары, жұмыс істеу принциптері және қасиеттері қарастырылған
Keywords
нейрондық желілер, табиғи нейрондар, белсендіру функциясы, Больцман әдісі
Kazakhstan
1/1 Free
book
Жоғары мектепті жетілдіру барысында болашақ заңгерлерді кәсіптік даярлауды ғылыми-әдістемелік қамтамасыз ету = Научно-методическое обеспечение профессиональной подготовки будущих юристов в контексте модернизации высшей школы [Мәтін] : халықаралық ғылыми-әдістемелік конференция : 26 қаңтар 2015 ж. / ; Туран ун-ті ; Әл-Фараби атын. Қазақ ұлттық ун-ті ; [жауап. ред. Р. Е. Джансараева]... – Алматы : [б. ж.], 2015. - 148 б. - мәтіні қазақ, орыс және ағылш. тілд. . – Библиогр. мақала соңында . – 100 дана – 978-601-04-1500-3 : 20 тг.
UDC:
[347.96:378.016]:005.745(574)
Shelf code:
Л 2017/7346
Subject headings
- Болашақ заңгерлерді кәсіптік даярлау
Annotation
Қылмыстылыққа қарсы тұру мәселелерін зерттеуге арналған халықаралық конференция материалдары берілген
Keywords
конференция материалдары, кәсіптік даярлау, conference proceedings, подготовка будущих юристов, правовое образование, электронды оқыту, метод кейс
Kazakhstan
5/5 Free
book
12/8 Free
ҚАЗАҚТЫҢ ҰЛТТЫҚ ТАҒАМДАРЫ (1995)
book
6/5 Free
КҮЗЕМБАЕВ ҚАНАШ
НАН ЗАУЫТТАРЫ МЕН НАУБАЙХАНАЛАРДЫҢ ТЕХНОЛОГИЯЛЫҚ ЖАБДЫҚТАРЫ (1999)
book
5/5 Free
book
5/5 Free
ЖЫЛЫСБАЕВА, РОЗА ҚҰТТЫБАЙҚЫЗЫ
НАУБАЙХАНА, МАКАРОН ЖӘНЕ КОНДИТЕР ӨНДІРІСІ ТЕХНОЛОГИЯСЫ МЕН ЖАБДЫҚТАРЫ (2010)
book
2/2 Free
book
4/4 Free
book
2/2 Free
book
1/1 Free
book
1/1 Free
ЖОҒАРЫ МЕКТЕПТІ ЖЕТІЛДІРУ БАРЫСЫНДА БОЛАШАҚ ЗАҢГЕРЛЕРДІ КӘСІПТІК ДАЯРЛАУДЫ ҒЫЛЫМИ-ӘДІСТЕМЕЛІК ҚАМТАМАСЫЗ ЕТУ (2015)
book
5/5 Free