Электронды каталог
Ұ басталады
Басылымды шығарған мемлекет:Қазақстан
Жанр:Қолданбалы ғылымдар. Жалпы сұрақтар. Техника (technics_IT)
Басылым тілі:Қазақ
Нәтежелер:
1-10 из 11
кітап
АДАМҚҰЛОВ, НҰРӘЛІ МЕРЕКЕБАЙҰЛЫ
Ұлттық саз аспаптарын жасау технологиясы : оқулық / Адамқұлов, Нұрәлі Мерекебайұлы Амандықова, Дина Әбілмәжінқызы ... – Астана : Фолиант, 2012. - 349 б., сурет.;– (Кәсіптік білім. . – Библиогр.: 344-345 б. . – 1000 дана – 978-601-292-258-5 (мұқ.) : 1497 тг.
ӘОЖ индексі:
630*835, 780.6
Сөрмелік мүқам:
Л 2013/49671
Тақырыпты айдарлар
- Ағаш өнімдері өндірісте және тұрмыста
- Музыкалық аспаптар
Аңдатпа
Оқулықта қазақтың ұлттық саз аспаптарын жаңа технологиялар арқылы жасау үлгілері түсіндіріліп көрсетілген
Кілт сөздер
оқулық, ұлттық саз аспаптар, саз аспаптары, қазақтың ұлттық аспаптары
кітап
АСАНОВА, САБЫРКҮЛ ЖАЙЛАУБЕКҚЫЗЫ
Ұлттық киімдерді жобалау және тігу технологиясы : оқулық / Асанова, Сабыркүл Жайлаубекқызы . – 2-ші бас. .. – Астана : Фолиант, 2011. - 113, [2] б., суретті;– (Кәсіптік білім. . – Библиогр.: 113 б. . – 1 000 дана – 978-601-292-369-8 : 630 тг.
ӘОЖ индексі:
687.02:391(=512.122)(075.32)
Сөрмелік мүқам:
Л 2012/34719
Тақырыпты айдарлар
- Қазақ ұлттық киімдерін тігу процесстері
Аңдатпа
Оқулықта халықтың ұлттық мұрасына негізделген ерлер мен әйелдер киімдерінің түрлері, қазақ халқының ұлттық киімдеріндегі көркемдік элементтер қарастырылады
Кілт сөздер
ұлттық киімдерді тігу, ерлер ұлттық киімі, ұлттық киімдерді жобалау, әйелдер ұлттық киімі, қазақ ұлттық киімдері
кітап
БУТЕЙКИС, Н. Г.
Ұннан жасалған кондитер өнімдерін дайындау : /оқу құралы/ / Бутейкис, Н. Г. Жукова, А. А. ... – Алматы : Респ. баспа кабинеті, 1994. - 324 б. . . – [Т.ж.] – 5-8380-0690-0 : 50 тг.
ӘОЖ индексі:
664.68(075.32)
Сөрмелік мүқам:
Л 2009/20326
Тақырыпты айдарлар
- Ұннан жасалған кондитер өнімдерін дайындау
Аңдатпа
Оқу құралында кондитер өнімдерінің технологиясы берілген
Кілт сөздер
кондитер өнімдері, ұн тағамы, қамыр дайындау, кондитер өнімдері, пісіру өндірісі
кітап
АСАНОВА, САБЫРГҮЛ ЖАЙЛАУБЕКҚЫЗЫ
Ұлттық киімдерді жобалау және тігу технологиясы : оқулық / Асанова, Сабыргүл Жайлаубекқызы ... – Астана : Фолиант, 2008. - 114 б., сурет.;– (Кәсіптік білім. . – Библиогр. 112 б. . – 1 000 дана – 9965-35-418-9 : 878 тг.
ӘОЖ индексі:
[687.016:391(=512.122)]:746.1(075.32)
Сөрмелік мүқам:
Л 2009/15894
Тақырыпты айдарлар
- Қазақтың ұлттық киімдерін жобалау және тігу технологиясы
Аңдатпа
Оқулықта халықтың ұлттық мұрасына негізделген ерлер мен әйелдер киімдерінің түрлері және оларды тігу технологиясы баяндалады
Кілт сөздер
ұлттық киімдерді жобалау, ұлттық киімдер түрлері, ұлттық киімді тігу технологиясы, ұлттық киімдер үлгілері
кітап
Ұлттық арна ұлағаты [Мәтін] : [Қазақстан ұлттық телеарнасына - 50 жыл] / ; [құраст. Қ. Олжай]... – Алматы : Қазақстан РТРК АҚ, 2008. - 205, [1] б.– ("Қазақстан" республикалық телерадио корпорациясының кітапханасы. - Тұрсынбек Кәкішұлының қоры; Қуаныш Сұлтанов қоры . . – 1000 дана – 9965-32-558-8 (мұқ.) : 40 тг.
ӘОЖ индексі:
621.397.13(574)
Сөрмелік мүқам:
Л 2018/2989
Тақырыпты айдарлар
- Ұлттық телеарналар
Аңдатпа
Кітап әр жылдары мемлекеттік комитет, ұлттық компания, корпорация түрінде жұмыс істеген телевизияны басқарған азаматтардың өміріне арналған
Кілт сөздер
ұлттық телеарна, Қазақстан телеарнасы, тележурналистер, телевидение
Қазақстандық
кітап
Ұлттық асхана технологиясы [Мәтін] : [оқу құралы] / М. Ж. Ибрагимова С. С. Әділханов А. Мұратханқызы З. С. Уйкасова ; ҚР Білім және ғылым министрлігі ; «Кәсіпқор» Холдингі» комерциялық емес АҚ... – Астана : [б. ж.], 2018. - 153 б., суретті; - 1226000 - "Тамақтандыру кәсіпорындары өнімдерінің технологиясы және өндірісті ұйымдастыру" мамандығы бойынша орта білімнен кейінгі техникалық және кәсіби білім беру жүйесіне арналған өзектендірілген үлгілік оқыту жоспарлары мен бағдарламалары бойынша оқу құралы ретінде әзірленген . – Библиогр.: 153 б. . – 32 дана – 978-601-333-429-5 : 40 тг.
ӘОЖ индексі:
641/642(075)
Сөрмелік мүқам:
У 2019/547
Тақырыпты айдарлар
- Тамақтану
Аңдатпа
Кітапта қазіргі аспаздық өнердегі инновациялық бағыттар, тағамдарды термиялық өңдеу тәсілдері, рецептерді қолдану және тағамдарды дайындау үшін білім алушыларға қажетті дағдылар мен білімдер сипатталған
Кілт сөздер
ұлттық тағамдардың технологиясы, тамақ дайындау, фудпейринг, карвинг, пакоджет
Қазақстандық
кітап
ДАРИБАЕВ Ю. А.
Ұңғы өнімдерін жинау және дайындау [Мәтін] : оқу құралы / Ю. А. Дарибаев А. Ж. Батжанова Н. Ю. Дарибаев ; ҚР Ғылым және жоғары білім министрлігі, М. Х. Дулати атын. Тараз өңірлік ун-ті... – Тараз : Dulaty university, 2023. - 342 б., суретті; . – Библиогр.: 341-342 б. . – 500 дана – ISBN 978-9965-37-452-4 : 0 тг.
ӘОЖ индексі:
622.276(075.8)
Сөрмелік мүқам:
Л 2023/5776
Тақырыпты айдарлар
- Мұнай өндіру. Оқу құралы
Аңдатпа
Мұнай, газ, қабат суы және мұнай эмульсиясының құрамы және қасиеттері туралы мәліметтер келтірілген
Кілт сөздер
мұнай эмульсиялары, кәсіпшілік құбырлары, мұнайды газдан айыру, мұнай өнімдері, ұңғы өнімдері
Қазақстандық
кітап
МЫНБАЕВА А. Б.
Ұн зауыттарын технологиялық бақылау [Мәтін] : оқу құралы / А. Б. Мынбаева ; Қазақстан Республикасының білім және ғылым министрлігі ; М. Х. Дулати атындағы Тараз мемлекеттік университеті... – Тараз : Тараз университеті, 2015. - 84 бет . – Әдебиет 83 бет . – 500 дана – ISBN 978-99-65-37-254-4 : 0 тг.
ӘОЖ индексі:
664.71:658.562(07)
Сөрмелік мүқам:
Л 2024/3912
Тақырыпты айдарлар
- Ұн тарту өндірісін техникалық және өндірістік бақылау. Оқу құралдары
Кілт сөздер
ұн өндірісі, ұн тарту өндірісі, ұн өндірісін технохимиялық бақылау
Қазақстандық
кітап
ЖИЛИСБАЕВА ҚАРЛЫҒА САНСЫЗБАЙҚЫЗЫ
Ұйытқулар әдістерін механикада қолдану [Мәтін] : оқу құралы / Қ. С. Жилисбаева ; Әл-Фараби атындағы Қазақ ұлттық университеті... – Алматы : Қазақ университеті, 2019. - 223 б. . – Библиогр.: 222-223 б. . – 100 дана – ISBN 978-601-04-3916-0 : 0 тг.
ӘОЖ индексі:
531(075.8)
Сөрмелік мүқам:
Л 2024/3097
Тақырыпты айдарлар
- Механика. Оқу құралы
Аңдатпа
Оқу құралында ұйытқулар теориясының негізгі ұғымдары мен теоремалары, классикалық және соңғы жылдары кеңінен қолданатын әдістері берілген. Гамильтондық механиканың негіздері, ұйытқулар әдістерін қолдану мысалдары келтірілген
Кілт сөздер
ұйытқулар теориясы, гамильтондық жүйе, канондық ұйытқулар, ли қатары, резонанстар
Қазақстандық
авторефераттар
КУЗЕМБАЕВА, ГАУХАР КАНАШЕВНА
Ұлттық жармалық тағам концентраты "Жент" дайындау технологиясын жетілдіру : Техника ғылымдарының кандидаты ғылыми дәрежесін алу үшін дайындалған дисс. авторефераты. 05.18.01 мамандығы бойынша / Кузембаева, Гаухар Канашевна ... – Алматы : [Б.ж.], 2010. - 17, [3] б. . – Библиогр.: 16-17 б. . – 100 дана – көрсетілмеген : [Б.ж.]
ӘОЖ индексі:
664.788.4
Сөрмелік мүқам:
А 2010/4714
Тақырыпты айдарлар
- Тарыны өңдеу
Аңдатпа
Зерттеудің мақсаты: тағамдық және биологиялық ұлттық жармалық концентраттардың ассортиментін кеңейту
Кілт сөздер
ұлттық жармалық тағам, тары дақылы, жент дайындау технологиясы, шикі сөкті өңдеу
АДАМҚҰЛОВ, НҰРӘЛІ МЕРЕКЕБАЙҰЛЫ
ҰЛТТЫҚ САЗ АСПАПТАРЫН ЖАСАУ ТЕХНОЛОГИЯСЫ (2012)
кітап
4/4 Бос
АСАНОВА, САБЫРКҮЛ ЖАЙЛАУБЕКҚЫЗЫ
ҰЛТТЫҚ КИІМДЕРДІ ЖОБАЛАУ ЖӘНЕ ТІГУ ТЕХНОЛОГИЯСЫ (2011)
кітап
3/3 Бос
БУТЕЙКИС, Н. Г.
ҰННАН ЖАСАЛҒАН КОНДИТЕР ӨНІМДЕРІН ДАЙЫНДАУ (1994)
кітап
1/1 Бос
АСАНОВА, САБЫРГҮЛ ЖАЙЛАУБЕКҚЫЗЫ
ҰЛТТЫҚ КИІМДЕРДІ ЖОБАЛАУ ЖӘНЕ ТІГУ ТЕХНОЛОГИЯСЫ (2008)
кітап
1/1 Бос
ҰЛТТЫҚ АРНА ҰЛАҒАТЫ (2008)
кітап
2/2 Бос
ҰЛТТЫҚ АСХАНА ТЕХНОЛОГИЯСЫ (2018)
кітап
1/1 Бос
ДАРИБАЕВ Ю. А.
ҰҢҒЫ ӨНІМДЕРІН ЖИНАУ ЖӘНЕ ДАЙЫНДАУ (2023)
кітап
1/1 Бос
МЫНБАЕВА А. Б.
ҰН ЗАУЫТТАРЫН ТЕХНОЛОГИЯЛЫҚ БАҚЫЛАУ (2015)
кітап
1/1 Бос
ЖИЛИСБАЕВА ҚАРЛЫҒА САНСЫЗБАЙҚЫЗЫ
ҰЙЫТҚУЛАР ӘДІСТЕРІН МЕХАНИКАДА ҚОЛДАНУ (2019)
кітап
1/1 Бос
КУЗЕМБАЕВА, ГАУХАР КАНАШЕВНА
ҰЛТТЫҚ ЖАРМАЛЫҚ ТАҒАМ КОНЦЕНТРАТЫ "ЖЕНТ" ДАЙЫНДАУ ТЕХНОЛОГИЯСЫН ЖЕТІЛДІРУ (2010)
авторефераттар
1/0 Бос