Электронды каталог
Ұ басталады
Жанр:Ауыл шаруашылығы (farming)
Каталог:Мақалалар
Нәтежелер:
1-7 из 7
мерзімді басылым(газеттер)
РАЙЫМБЕКОВА, Л. Т.
Райымбекова, Л. Т., Ұлттық сүт қышқылды өнімдерінен бөлініп алынған лактозаны ашытатын ашытқылардың көрсеткіштері / Райымбекова, Л. Т. Кузнецова, Т. В. // Қазақстан Республикасы Ұлттық Ғылым Академиясының Хабарлары: биология және медицина сериясы = Известия Национальной Академии Наук Республики Казахстан: серия биологическая и медицинская. - 2013. - № 2 (296). - 72-74 б.. - Библиогр.: с. ISSN 2224-5308.
ӘОЖ индексі:
63(574)
Тақырыпты айдарлар
- Ауыл шаруашылығы (ҚР)
Аңдатпа
Мақалада ұлттық сүт қышқылды өнімдерінен лактозаны ашытатын ашытқылардың антагонистік қасиеттері мен антибиотиктерге тұрақтылығы зерттелді.
Кілт сөздер
сүт қышқылы бактериялар, ашытқы, сүт, шұбат, қымыз
0/0 Бос
мерзімді басылым(газеттер)
ҚОЙГЕЛДИЕВ МӘМБЕТ
Қойгелдиев, М. Ұлы дала және атакәсіп - егіз ұғым [Мәтін] : Қазақ қоғамы мал өсірудің жаңа концепциясына мұқтаж / М. Қойгелдиев // Жас Алаш. - 2020. - 10 желтоқсан. ISSN
ӘОЖ индексі:
636/639(574)
Тақырыпты айдарлар
- Қазақстанның ауыл шаруашылығы. Мал өсіру
Аңдатпа
Бірі жас ұрпаққа сұранысқа лайық білім беру және екіншісі – аграрлық мәселенің тура шешімін табу және қазақ қоғамы мал өсірудің жаңа концепциясына мұқтаж екені туралы берілген
Кілт сөздер
мал өсіру, аграрлық мәселелер шешімі, қазақ қоғамы, білім беру мәселесі, атакәсіп, ауыл шаруашылығы, мал шаруашылығы
Қазақстандық
0/0 Бос
мерзімді басылым(газеттер)
КӨШАЛИЕВ Қ.
Көшалиев, Қ. Ұлан-ғайыр далаға киік сыймай барады... [Мәтін] / Қ. Көшалиев, Қ. Байтұрсынов // Егемен Қазақстан. - 2025. - 14 наурыз (№ 49). - 14 б. ISSN 1999-9720.
ӘОЖ индексі:
630
Тақырыпты айдарлар
- Орман, аң аулау шаруашылығы
Аңдатпа
Қазақ даласындағы ақбөкеннің қыстық өрісі, орын ауыстыру жолы, жазғы жайылымы және киік санын азайтуға арналған екі тәсіл айтылған
Кілт сөздер
киік мәселесі, киікті қорғау, киік санын реттеу, ғылыми зерттеулер, орман шаруашылығы, экология
Қазақстандық
0/0 Бос
мерзімді басылым(Журналы)
МАХМЕТӘЛІ Н.
Махметәлі, Н. Ұрық сапасының нәтижесіне қарап, аталық қошқарларды бағалау [Мәтін] / Н. Махметәлі, Б. Бодай , Р. Қадыкен , Е. Байжәмі // Ізденіс. Гуманитарлық ғылымдар сериясы. Жаратылыстану және техника ғылымдарының сериясы. - 2022. - № 2. - 201-208 б. - Библиогр.: 208 б. ISSN 1560-1722.
ӘОЖ индексі:
636.3
Тақырыпты айдарлар
- Ұсақ тұяқты мал. Қойлар
Аңдатпа
Аталық қошқарларды бағалау, қойды қолдан ұрықтандыру нәтижелері туралы
Кілт сөздер
дегерес қой тұқымы, қойды қолдан ұрықтандыру, шәует, эякулят, төл, генотип
Қазақстандық
0/0 Бос
мерзімді басылым(Журналы)
КАКИМОВ М. М.
Какимов , М. М. Ұсақтаудың престеу процесіне қажетті тиімді факторларын анықтау [Мәтін] / М. М. Какимов , Ғ. Б. Абдилова , Ж. Х. Тохтаров [ж. б.] // Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің хабаршысы. - 2016. - № 1 (73). - 65-58 б. - Библиогр.: 68 б. ISSN 1607-2774.
ӘОЖ индексі:
636.08
Тақырыпты айдарлар
- Мал шаруашылығының жалпы мәселелері
Аңдатпа
Мақалада пресс құрылғысын қарқындату мақсатында ғылыми зерттеу нәтижесі қарастырылған
Кілт сөздер
шикізат , ет-сүйекті шыжық, майлылық, ылғалдылық, өнім , престеу процесі , ет өндірісі
Қазақстандық
0/0 Бос
мерзімді басылым(Журналы)
ЖАКУПБЕКОВА Ш. К.
Жакупбекова, Ш. К. Ұлттық сүт өнімі - құрт [Мәтін] / Ш. К. Жакупбекова, Ж. Молдабаева , Ш. Т. Кырыкбаева // Шәкәрім университетінің хабаршысы . - 2021. - № 4 (4). - 48-50 б. - Библиогр.: 50 б. ISSN 2788-7995.
ӘОЖ индексі:
636
Тақырыпты айдарлар
- Жалпы мал шаруашылығы. Сүтқоректі жануарларды және құстарды өсіру. Ірі қара шаруашылығы. Үй жануарлары және оларды өсіру
Аңдатпа
Мақалада сүт қышқылды өнімдердің диеталық және емдік қасиеттері адам ағзасына микроағзалармен және биохимиялық процесс нәтижесінде пайда болып, заттармен пайдалы әсер етуімен түсіндіріледі
Кілт сөздер
сүт өнімдері, сүт қышқылды өнім, құрт, ірімшік, функционалды тамақтану, ферменттер
Қазақстандық
0/0 Бос
мерзімді басылым(Журналы)
ЖАРЫЛҚАСЫНОВА Ж. Ә.
Жарылқасынова , Ж. Ә. Ұзақ мерзімде сақтауға негізделген пектин қосылған галеталар технологиясын әзірлеу [Мәтін] / Ж. Ә. Жарылқасынова , Г. К. Искакова , М. П. Байысбаева [т.б] // Шәкәрім университетінің хабаршысы. Техника ғылымдар. - 2024. - № 1 (13). - 124-130 б. - Библиогр.: 129-130 б. ISSN 2788-7995.
ӘОЖ индексі:
664
Тақырыпты айдарлар
- Жалпы тамақ өнеркәсібі. Тамақ өнімдерін консервілеу өндірісі
Аңдатпа
Мақалада бірінші сортты бидай ұнынан қамыр илеу барысында пектин концентратын қолдану галеталардың органолептикалық, физика-химиялық қасиеттерінің, пектин концентраты қосылмаған сынамаға қарағанда әлдеқайда жоғарылататынын көрсетті
Кілт сөздер
пектин концентраты, галеталар , сапа , қауіпсіздік, технологиялық схема, кондитерлік өнеркәсіп, тамақ өнімдері
Қазақстандық
0/0 Бос
РАЙЫМБЕКОВА, Л. Т.
ҰЛТТЫҚ СҮТ ҚЫШҚЫЛДЫ ӨНІМДЕРІНЕН БӨЛІНІП АЛЫНҒАН ЛАКТОЗАНЫ АШЫТАТЫН АШЫТҚЫЛАРДЫҢ КӨРСЕТКІШТЕРІ
мерзімді басылым(газеттер)
0/0 Бос
мерзімді басылым(газеттер)
0/0 Бос
мерзімді басылым(газеттер)
0/0 Бос
МАХМЕТӘЛІ Н.
ҰРЫҚ САПАСЫНЫҢ НӘТИЖЕСІНЕ ҚАРАП, АТАЛЫҚ ҚОШҚАРЛАРДЫ БАҒАЛАУ
мерзімді басылым(Журналы)
0/0 Бос
КАКИМОВ М. М.
ҰСАҚТАУДЫҢ ПРЕСТЕУ ПРОЦЕСІНЕ ҚАЖЕТТІ ТИІМДІ ФАКТОРЛАРЫН АНЫҚТАУ
мерзімді басылым(Журналы)
0/0 Бос
мерзімді басылым(Журналы)
0/0 Бос
ЖАРЫЛҚАСЫНОВА Ж. Ә.
ҰЗАҚ МЕРЗІМДЕ САҚТАУҒА НЕГІЗДЕЛГЕН ПЕКТИН ҚОСЫЛҒАН ГАЛЕТАЛАР ТЕХНОЛОГИЯСЫН ӘЗІРЛЕУ
мерзімді басылым(Журналы)
0/0 Бос