Электронды каталог
Ф басталады
Жанр:Ауыл шаруашылығы (farming)
Басылым тілі:Қазақ
Басылым түрі:мерзімді басылым(Журналы)
Нәтежелер:
1-10 из 10
мерзімді басылым(Журналы)
МЫНБАЕВА Б. Н.
Мынбаева, Б. Н. Фитогормондардың жалпы сипаттамасы және олардың өсімдіктің өсуі мен дамуына әсерін Абай атындағы ҚазҰПУ-нің "Өсімдіктер физиологиясы" курсында қолдану [Мәтін] / Б. Н. Мынбаева, С. М. Макеева , С. М. Джамилова; М. Е. Даулетқұл // Педагогика және психология. - 2017. - № 4 (33). - 121-125 б. - Библиогр.: 125 б. ISSN
ӘОЖ индексі:
582
Тақырыпты айдарлар
- Өсімдіктер физиологиясы
Аңдатпа
Бұл мақалада фитогормондардың заманауи жағдайда зерттеулері қарастырылады.
Кілт сөздер
фитогормондардың сипаттамасы, өсімдікткер физиологиясы, өсімдіктің өсуі
Қазақстандық
0/0 Бос
мерзімді басылым(Журналы)
ГУМАРОВА А. К.
Гумарова, А. К. Функционалды бағыттағы жартылай ет өнімдерінің жаңа технологиясы [Мәтін] / А. К. Гумарова // Ғылым және білім = Наука и образование = Science and education. - 2020. - № 1-2 (58). - 139-142 б. - Библиогр.: б. 142-143 ISSN 2305-9397.
ӘОЖ индексі:
637
Тақырыпты айдарлар
- Мал шаруашылығы мен аңшылық өнімдері
Аңдатпа
Мақалада өсімдік қоспасы бар функционалды бағыттағы жартылай ет өнімдерінің жаңа технологиясын жасаудың зерттеу нәтижелері қарастырылады.
Кілт сөздер
бұршақ ұны, жартылай ет өнімдері, өсімдік шикізат, функционалды өнім, сапа, қауіпсіздік
Қазақстандық
0/0 Бос
мерзімді басылым(Журналы)
ДӘУРЕНОВА Л.Д.
Дәуренова, Л.Д. Физалис жидегін қосу арқылы жаңа йогурт өнімін алу [Мәтін] / Л.Д. Дәуренова, С.С. Төлеубекова // Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің хабаршысы. - 2017. - № 1(77). - 32-35 б. - Библиогр.: 35 б. ISSN 1607-2774.
ӘОЖ индексі:
637.146
Тақырыпты айдарлар
- Сүт қышқылды өнімдер жасау
Аңдатпа
Мақалада йогурт өніміне физалис жидегінің шәрбатын қосу арқылы жаңа йогурт өнімін алу жолы қарастырылады.
Кілт сөздер
йогурт, физалис жидегі, сүт қышқылды өнімдер, тамақ өнеркәсібі
Қазақстандық
0/0 Бос
мерзімді басылым(Журналы)
ЕСМАГУЛОВА Б. Ж.
Есмагулова, Б. Ж. Фитоэкологические условия песчаного массива Кандагач [Мәтін] / Б. Ж. Есмагулова // Ғылым және білім. - 2015. - № 3 (40). - С. 5-8. - Библиогр.: с. 7 ISSN 2305-9397.
ӘОЖ индексі:
631.92
Тақырыпты айдарлар
- Влияние сельского хозяйства на географические факторы
Кілт сөздер
кандагач, фитомелиорация, проективное покрытие, растительность, песчаные
Қазақстандық
0/0 Бос
мерзімді басылым(Журналы)
СУХАНБЕРДИНА Л. Х.
Суханбердина, Л. Х. Формирование качества зерна озимого тритикале в условиях сухостепной зоны Казахстана [Мәтін] / Л. Х. Суханбердина, Р. Ш. Джапаров , С. Е. Денизбаев , А. Ж. Турбаев // Ғылым және білім. - 2022. - № 1-2 (66). - С. 48-56. - Библиогр.: с. 54-55 ISSN 2305-9397.
ӘОЖ индексі:
633.1:631.52(574.1)
Тақырыпты айдарлар
- Селекция зерновых культур в условиях Западного Казахстана
Аңдатпа
Представлены результаты экспериментальных исследований качества зерна и дана характеристика хозяйственной ценности сортов озимого тритикале выращенных в условиях Западно-Казахстанской области
Кілт сөздер
озимое тритикале , качество зерна, селекция, сорта, зерновая культура
Қазақстандық
0/0 Бос
мерзімді басылым(Журналы)
АХМАДИЕВ А. Ж.
Ахмадиев, А. Ж. ФЛС-микс премиксының гепатозбен ауырған құстардың өнімділігіне әсері [Мәтін] / А. Ж. Ахмадиев, Г. Н. Тойкина , Е. Е. Біләлов // Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің хабаршысы. - 2018. - № 4 (84). - 268-271 б. - Библиогр.: 270-271 б. ISSN 1607-2774.
ӘОЖ индексі:
636.5
Тақырыпты айдарлар
- Үй құстары
Аңдатпа
Мақалада Қазақстан мен Шығыс Қазақстан өндірістік ғылыми зерттеу жұмысының негізгі мақсаты ФЛС-микс қоспасының тауық өнімділігіне әсерін дәйектеу болып табылады
Кілт сөздер
тауықтар, ФЛС-микс қосындысы, стандартты азық, азықтық рацион, құс жүмыртқасы, құс шаруашылығы, агроөндіріс, құс ағзасы
Қазақстандық
0/0 Бос
мерзімді басылым(Журналы)
ҚАЙНАРБЕКОВА Т. Қ.
Қайнарбекова, Т. Қ. Ферменттік сүт өнімдерінің технологиясын жасау [Мәтін] / Т. Қ. Қайнарбекова // Шәкәрім университетінің хабаршысы . - 2021. - № 4 (4). - 21-23 б. - Библиогр.: 23 б. ISSN 2788-7995.
ӘОЖ индексі:
636
Тақырыпты айдарлар
- Жалпы мал шаруашылығы. Сүтқоректі жануарларды және құстарды өсіру. Ірі қара шаруашылығы. Үй жануарлары және оларды өсіру
Аңдатпа
Мақалада биотехнологиялық сүт құрамды жүйелері негізінде ашыған сүт өнімдері үшін технологияны құрудың әдістемлік принциптерін әзірленді, олар ферменттелген сүт өнімдері үшін жаңа технологияларды әзірлеуде іс жүзінде іске асырылады
Кілт сөздер
ферменттелген сүт, йогурт, асқабақ езбесі, пастерлеу, сүт өнімдері, өнім сапасы, технология
Қазақстандық
0/0 Бос
мерзімді басылым(Журналы)
ҚИЛЫМБЕК А.
Қилымбек, А. Фасциолез және дикроцелиоздың ағзасының гематологиялық және биохимиялық көрсеткіштеріне әсері [Мәтін] / А. Қилымбек, С. Д. Тусупов // Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің хабаршысы. - 2017. - № 4 (80). - 291-294 б. - Библиогр.: 293-294 б. ISSN 1607-2774.
ӘОЖ индексі:
636.09
Тақырыпты айдарлар
- Ветеринарлық ғылым. Үй жануарларының аурулары. Үй жануарларының жаулары. Зоотехникалық қорғау шаралары
Аңдатпа
Мақала трематодозаға ұшыраған қойдың қан жүйесінде болатын өзгерістерге бағытталған
Кілт сөздер
фасциолез, дикроцелиоз, гематология, биохимия, паразитоценоз, қой ағзасы, терматозоз аурулары, ветеринария, қой аурулары
Қазақстандық
0/0 Бос
мерзімді басылым(Журналы)
НУГМАНОВА Х. М.
Нугманова, Х. М. Функционалды шұжық өнімдерін өндіру технологиясында сәбіз ұнтағын пребиотик ретінде қолдану [Мәтін] / Х. М. Нугманова, А. Н. Нургазезова , Б. Қ. Асенова // Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің хабаршысы. - 2015. - № 3 (71). - 57-61 б. - Библиогр.: 61 б. ISSN 1607-2774.
ӘОЖ индексі:
637
Тақырыпты айдарлар
- Мал шаруашылығы мен аңшылық өнімдері
Аңдатпа
Мақалада сәбіз ұнтағының минералды заттар құрамы, массспектральды және микроқұрылымдық сараптамасының нәтижелері келтірілген
Кілт сөздер
майлары, дәрумендер, минералды заттар, нутриенттер, пребиотик, макроэлементтер, ет өнеркәсібі, ет тағамдары
Қазақстандық
0/0 Бос
мерзімді басылым(Журналы)
ДӘУРЕНОВА Л. Д.
Дәуренова, Л. Д. Физалис шәрбаты мен зығыр ұны қосылған йогурт өнімінің сақталу қабілеттілігін зерттеу [Мәтін] / Л. Д. Дәуренова, С. С. Төлеубекова // Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің хабаршысы. - 2017. - № 2 (78). - Том І. - 19-22 б. - Библиогр.: 22 б. ISSN 1607-2774.
ӘОЖ индексі:
637
Тақырыпты айдарлар
- Мал шаруашылығы мен аңшылық өнімдері
Аңдатпа
Мақалада йогурт өніміне физалис жидегінің шәрбаты мен зығыр ұнын қосу арқылы жаңа йогурт өнімін алу жолы қарастырылды
Кілт сөздер
йогурт дайындау, жидектер, физалис, зығыр ұны, сүт өнімдері, шәрбәт қосындысы, жидек шәрбәті
Қазақстандық
0/0 Бос
МЫНБАЕВА Б. Н.
ФИТОГОРМОНДАРДЫҢ ЖАЛПЫ СИПАТТАМАСЫ ЖӘНЕ ОЛАРДЫҢ ӨСІМДІКТІҢ ӨСУІ МЕН ДАМУЫНА ӘСЕРІН АБАЙ АТЫНДАҒЫ ҚАЗҰПУ-НІҢ "ӨСІМДІКТЕР ФИЗИОЛОГИЯСЫ" КУРСЫНДА ҚОЛДАНУ
мерзімді басылым(Журналы)
0/0 Бос
ГУМАРОВА А. К.
ФУНКЦИОНАЛДЫ БАҒЫТТАҒЫ ЖАРТЫЛАЙ ЕТ ӨНІМДЕРІНІҢ ЖАҢА ТЕХНОЛОГИЯСЫ
мерзімді басылым(Журналы)
0/0 Бос
мерзімді басылым(Журналы)
0/0 Бос
ЕСМАГУЛОВА Б. Ж.
ФИТОЭКОЛОГИЧЕСКИЕ УСЛОВИЯ ПЕСЧАНОГО МАССИВА КАНДАГАЧ
мерзімді басылым(Журналы)
0/0 Бос
СУХАНБЕРДИНА Л. Х.
ФОРМИРОВАНИЕ КАЧЕСТВА ЗЕРНА ОЗИМОГО ТРИТИКАЛЕ В УСЛОВИЯХ СУХОСТЕПНОЙ ЗОНЫ КАЗАХСТАНА
мерзімді басылым(Журналы)
0/0 Бос
АХМАДИЕВ А. Ж.
ФЛС-МИКС ПРЕМИКСЫНЫҢ ГЕПАТОЗБЕН АУЫРҒАН ҚҰСТАРДЫҢ ӨНІМДІЛІГІНЕ ӘСЕРІ
мерзімді басылым(Журналы)
0/0 Бос
мерзімді басылым(Журналы)
0/0 Бос
ҚИЛЫМБЕК А.
ФАСЦИОЛЕЗ ЖӘНЕ ДИКРОЦЕЛИОЗДЫҢ АҒЗАСЫНЫҢ ГЕМАТОЛОГИЯЛЫҚ ЖӘНЕ БИОХИМИЯЛЫҚ КӨРСЕТКІШТЕРІНЕ ӘСЕРІ
мерзімді басылым(Журналы)
0/0 Бос
НУГМАНОВА Х. М.
ФУНКЦИОНАЛДЫ ШҰЖЫҚ ӨНІМДЕРІН ӨНДІРУ ТЕХНОЛОГИЯСЫНДА СӘБІЗ ҰНТАҒЫН ПРЕБИОТИК РЕТІНДЕ ҚОЛДАНУ
мерзімді басылым(Журналы)
0/0 Бос
ДӘУРЕНОВА Л. Д.
ФИЗАЛИС ШӘРБАТЫ МЕН ЗЫҒЫР ҰНЫ ҚОСЫЛҒАН ЙОГУРТ ӨНІМІНІҢ САҚТАЛУ ҚАБІЛЕТТІЛІГІН ЗЕРТТЕУ
мерзімді басылым(Журналы)
0/0 Бос