Райымбекова, Л. Т., Ұлттық сүт қышқылды өнімдерінен бөлініп алынған лактозаны ашытатын ашытқылардың көрсеткіштері / Райымбекова, Л. Т. Кузнецова, Т. В. // Қазақстан Республикасы Ұлттық Ғылым Академиясының Хабарлары: биология және медицина сериясы = Известия Национальной Академии Наук Республики Казахстан: серия биологическая и медицинская. - 2013. - № 2 (296). - 72-74 б.. - Библиогр.: с. ISSN 2224-5308.
Қойгелдиев, М. Ұлы дала және атакәсіп - егіз ұғым [Мәтін] : Қазақ қоғамы мал өсірудің жаңа концепциясына мұқтаж / М. Қойгелдиев // Жас Алаш. - 2020. - 10 желтоқсан. ISSN
Бірі жас ұрпаққа сұранысқа лайық білім беру және екіншісі – аграрлық мәселенің тура шешімін табу және қазақ қоғамы мал өсірудің жаңа концепциясына мұқтаж екені туралы берілген
Жакупбекова, Ш. К. Ұлттық сүт өнімі - құрт [Мәтін] / Ш. К. Жакупбекова, Ж. Молдабаева , Ш. Т. Кырыкбаева // Шәкәрім университетінің хабаршысы . - 2023. - № 4 (4). - 48-50 б. - Библиогр.: 50 б. ISSN 2788-7995.
Мақалада сүт қышқылды өнімдердің диеталық және емдік қасиеттері адам ағзасына микроағзалармен және биохимиялық процесс нәтижесінде пайда болып, заттармен пайдалы әсер етуімен түсіндіріледі
Махметәлі, Н. Ұрық сапасының нәтижесіне қарап, аталық қошқарларды бағалау [Мәтін] / Н. Махметәлі, Б. Бодай , Р. Қадыкен , Е. Байжәмі // Ізденіс. Гуманитарлық ғылымдар сериясы. Жаратылыстану және техника ғылымдарының сериясы. - 2022. - № 2. - 201-208 б. - Библиогр.: 208 б. ISSN 1560-1722.