Электронный каталог
Начинается с Ұ
Жанр:Сельское хозяйство (farming)
Каталог:Статьи
Результат поиска:
1-7 из 7
периодические издания(Газеты)
РАЙЫМБЕКОВА, Л. Т.
Райымбекова, Л. Т., Ұлттық сүт қышқылды өнімдерінен бөлініп алынған лактозаны ашытатын ашытқылардың көрсеткіштері / Райымбекова, Л. Т. Кузнецова, Т. В. // Қазақстан Республикасы Ұлттық Ғылым Академиясының Хабарлары: биология және медицина сериясы = Известия Национальной Академии Наук Республики Казахстан: серия биологическая и медицинская. - 2013. - № 2 (296). - 72-74 б.. - Библиогр.: с. ISSN 2224-5308.
УДК:
63(574)
Предметная рубрика
- Ауыл шаруашылығы (ҚР)
Аннотация
Мақалада ұлттық сүт қышқылды өнімдерінен лактозаны ашытатын ашытқылардың антагонистік қасиеттері мен антибиотиктерге тұрақтылығы зерттелді.
Ключевые слова
сүт қышқылы бактериялар, ашытқы, сүт, шұбат, қымыз
0/0 Свободно
периодические издания(Газеты)
ҚОЙГЕЛДИЕВ МӘМБЕТ
Қойгелдиев, М. Ұлы дала және атакәсіп - егіз ұғым [Мәтін] : Қазақ қоғамы мал өсірудің жаңа концепциясына мұқтаж / М. Қойгелдиев // Жас Алаш. - 2020. - 10 желтоқсан. ISSN
УДК:
636/639(574)
Предметная рубрика
- Қазақстанның ауыл шаруашылығы. Мал өсіру
Аннотация
Бірі жас ұрпаққа сұранысқа лайық білім беру және екіншісі – аграрлық мәселенің тура шешімін табу және қазақ қоғамы мал өсірудің жаңа концепциясына мұқтаж екені туралы берілген
Ключевые слова
мал өсіру, аграрлық мәселелер шешімі, қазақ қоғамы, білім беру мәселесі, атакәсіп, ауыл шаруашылығы, мал шаруашылығы
Казахстаника
0/0 Свободно
периодические издания(Газеты)
КӨШАЛИЕВ Қ.
Көшалиев, Қ. Ұлан-ғайыр далаға киік сыймай барады... [Мәтін] / Қ. Көшалиев, Қ. Байтұрсынов // Егемен Қазақстан. - 2025. - 14 наурыз (№ 49). - 14 б. ISSN 1999-9720.
УДК:
630
Предметная рубрика
- Орман, аң аулау шаруашылығы
Аннотация
Қазақ даласындағы ақбөкеннің қыстық өрісі, орын ауыстыру жолы, жазғы жайылымы және киік санын азайтуға арналған екі тәсіл айтылған
Ключевые слова
киік мәселесі, киікті қорғау, киік санын реттеу, ғылыми зерттеулер, орман шаруашылығы, экология
Казахстаника
0/0 Свободно
периодические издания(Журналы)
МАХМЕТӘЛІ Н.
Махметәлі, Н. Ұрық сапасының нәтижесіне қарап, аталық қошқарларды бағалау [Мәтін] / Н. Махметәлі, Б. Бодай , Р. Қадыкен , Е. Байжәмі // Ізденіс. Гуманитарлық ғылымдар сериясы. Жаратылыстану және техника ғылымдарының сериясы. - 2022. - № 2. - 201-208 б. - Библиогр.: 208 б. ISSN 1560-1722.
УДК:
636.3
Предметная рубрика
- Ұсақ тұяқты мал. Қойлар
Аннотация
Аталық қошқарларды бағалау, қойды қолдан ұрықтандыру нәтижелері туралы
Ключевые слова
дегерес қой тұқымы, қойды қолдан ұрықтандыру, шәует, эякулят, төл, генотип
Казахстаника
0/0 Свободно
периодические издания(Журналы)
КАКИМОВ М. М.
Какимов , М. М. Ұсақтаудың престеу процесіне қажетті тиімді факторларын анықтау [Мәтін] / М. М. Какимов , Ғ. Б. Абдилова , Ж. Х. Тохтаров [ж. б.] // Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің хабаршысы. - 2016. - № 1 (73). - 65-58 б. - Библиогр.: 68 б. ISSN 1607-2774.
УДК:
636.08
Предметная рубрика
- Мал шаруашылығының жалпы мәселелері
Аннотация
Мақалада пресс құрылғысын қарқындату мақсатында ғылыми зерттеу нәтижесі қарастырылған
Ключевые слова
шикізат , ет-сүйекті шыжық, майлылық, ылғалдылық, өнім , престеу процесі , ет өндірісі
Казахстаника
0/0 Свободно
периодические издания(Журналы)
ЖАКУПБЕКОВА Ш. К.
Жакупбекова, Ш. К. Ұлттық сүт өнімі - құрт [Мәтін] / Ш. К. Жакупбекова, Ж. Молдабаева , Ш. Т. Кырыкбаева // Шәкәрім университетінің хабаршысы . - 2021. - № 4 (4). - 48-50 б. - Библиогр.: 50 б. ISSN 2788-7995.
УДК:
636
Предметная рубрика
- Жалпы мал шаруашылығы. Сүтқоректі жануарларды және құстарды өсіру. Ірі қара шаруашылығы. Үй жануарлары және оларды өсіру
Аннотация
Мақалада сүт қышқылды өнімдердің диеталық және емдік қасиеттері адам ағзасына микроағзалармен және биохимиялық процесс нәтижесінде пайда болып, заттармен пайдалы әсер етуімен түсіндіріледі
Ключевые слова
сүт өнімдері, сүт қышқылды өнім, құрт, ірімшік, функционалды тамақтану, ферменттер
Казахстаника
0/0 Свободно
периодические издания(Журналы)
ЖАРЫЛҚАСЫНОВА Ж. Ә.
Жарылқасынова , Ж. Ә. Ұзақ мерзімде сақтауға негізделген пектин қосылған галеталар технологиясын әзірлеу [Мәтін] / Ж. Ә. Жарылқасынова , Г. К. Искакова , М. П. Байысбаева [т.б] // Шәкәрім университетінің хабаршысы. Техника ғылымдар. - 2024. - № 1 (13). - 124-130 б. - Библиогр.: 129-130 б. ISSN 2788-7995.
УДК:
664
Предметная рубрика
- Жалпы тамақ өнеркәсібі. Тамақ өнімдерін консервілеу өндірісі
Аннотация
Мақалада бірінші сортты бидай ұнынан қамыр илеу барысында пектин концентратын қолдану галеталардың органолептикалық, физика-химиялық қасиеттерінің, пектин концентраты қосылмаған сынамаға қарағанда әлдеқайда жоғарылататынын көрсетті
Ключевые слова
пектин концентраты, галеталар , сапа , қауіпсіздік, технологиялық схема, кондитерлік өнеркәсіп, тамақ өнімдері
Казахстаника
0/0 Свободно
РАЙЫМБЕКОВА, Л. Т.
ҰЛТТЫҚ СҮТ ҚЫШҚЫЛДЫ ӨНІМДЕРІНЕН БӨЛІНІП АЛЫНҒАН ЛАКТОЗАНЫ АШЫТАТЫН АШЫТҚЫЛАРДЫҢ КӨРСЕТКІШТЕРІ
периодические издания(Газеты)
0/0 Свободно
периодические издания(Газеты)
0/0 Свободно
периодические издания(Газеты)
0/0 Свободно
МАХМЕТӘЛІ Н.
ҰРЫҚ САПАСЫНЫҢ НӘТИЖЕСІНЕ ҚАРАП, АТАЛЫҚ ҚОШҚАРЛАРДЫ БАҒАЛАУ
периодические издания(Журналы)
0/0 Свободно
КАКИМОВ М. М.
ҰСАҚТАУДЫҢ ПРЕСТЕУ ПРОЦЕСІНЕ ҚАЖЕТТІ ТИІМДІ ФАКТОРЛАРЫН АНЫҚТАУ
периодические издания(Журналы)
0/0 Свободно
периодические издания(Журналы)
0/0 Свободно
ЖАРЫЛҚАСЫНОВА Ж. Ә.
ҰЗАҚ МЕРЗІМДЕ САҚТАУҒА НЕГІЗДЕЛГЕН ПЕКТИН ҚОСЫЛҒАН ГАЛЕТАЛАР ТЕХНОЛОГИЯСЫН ӘЗІРЛЕУ
периодические издания(Журналы)
0/0 Свободно