Электронный каталог
Начинается с Ф
Жанр:Сельское хозяйство (farming)
Язык издания:Казахский
Вид издания:периодические издания(Журналы)
Результат поиска:
1-10 из 10
периодические издания(Журналы)
МЫНБАЕВА Б. Н.
Мынбаева, Б. Н. Фитогормондардың жалпы сипаттамасы және олардың өсімдіктің өсуі мен дамуына әсерін Абай атындағы ҚазҰПУ-нің "Өсімдіктер физиологиясы" курсында қолдану [Мәтін] / Б. Н. Мынбаева, С. М. Макеева , С. М. Джамилова; М. Е. Даулетқұл // Педагогика және психология. - 2017. - № 4 (33). - 121-125 б. - Библиогр.: 125 б. ISSN
УДК:
582
Предметная рубрика
- Өсімдіктер физиологиясы
Аннотация
Бұл мақалада фитогормондардың заманауи жағдайда зерттеулері қарастырылады.
Ключевые слова
фитогормондардың сипаттамасы, өсімдікткер физиологиясы, өсімдіктің өсуі
Казахстаника
0/0 Свободно
периодические издания(Журналы)
ГУМАРОВА А. К.
Гумарова, А. К. Функционалды бағыттағы жартылай ет өнімдерінің жаңа технологиясы [Мәтін] / А. К. Гумарова // Ғылым және білім = Наука и образование = Science and education. - 2020. - № 1-2 (58). - 139-142 б. - Библиогр.: б. 142-143 ISSN 2305-9397.
УДК:
637
Предметная рубрика
- Мал шаруашылығы мен аңшылық өнімдері
Аннотация
Мақалада өсімдік қоспасы бар функционалды бағыттағы жартылай ет өнімдерінің жаңа технологиясын жасаудың зерттеу нәтижелері қарастырылады.
Ключевые слова
бұршақ ұны, жартылай ет өнімдері, өсімдік шикізат, функционалды өнім, сапа, қауіпсіздік
Казахстаника
0/0 Свободно
периодические издания(Журналы)
ДӘУРЕНОВА Л.Д.
Дәуренова, Л.Д. Физалис жидегін қосу арқылы жаңа йогурт өнімін алу [Мәтін] / Л.Д. Дәуренова, С.С. Төлеубекова // Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің хабаршысы. - 2017. - № 1(77). - 32-35 б. - Библиогр.: 35 б. ISSN 1607-2774.
УДК:
637.146
Предметная рубрика
- Сүт қышқылды өнімдер жасау
Аннотация
Мақалада йогурт өніміне физалис жидегінің шәрбатын қосу арқылы жаңа йогурт өнімін алу жолы қарастырылады.
Ключевые слова
йогурт, физалис жидегі, сүт қышқылды өнімдер, тамақ өнеркәсібі
Казахстаника
0/0 Свободно
периодические издания(Журналы)
ЕСМАГУЛОВА Б. Ж.
Есмагулова, Б. Ж. Фитоэкологические условия песчаного массива Кандагач [Мәтін] / Б. Ж. Есмагулова // Ғылым және білім. - 2015. - № 3 (40). - С. 5-8. - Библиогр.: с. 7 ISSN 2305-9397.
УДК:
631.92
Предметная рубрика
- Влияние сельского хозяйства на географические факторы
Ключевые слова
кандагач, фитомелиорация, проективное покрытие, растительность, песчаные
Казахстаника
0/0 Свободно
периодические издания(Журналы)
СУХАНБЕРДИНА Л. Х.
Суханбердина, Л. Х. Формирование качества зерна озимого тритикале в условиях сухостепной зоны Казахстана [Мәтін] / Л. Х. Суханбердина, Р. Ш. Джапаров , С. Е. Денизбаев , А. Ж. Турбаев // Ғылым және білім. - 2022. - № 1-2 (66). - С. 48-56. - Библиогр.: с. 54-55 ISSN 2305-9397.
УДК:
633.1:631.52(574.1)
Предметная рубрика
- Селекция зерновых культур в условиях Западного Казахстана
Аннотация
Представлены результаты экспериментальных исследований качества зерна и дана характеристика хозяйственной ценности сортов озимого тритикале выращенных в условиях Западно-Казахстанской области
Ключевые слова
озимое тритикале , качество зерна, селекция, сорта, зерновая культура
Казахстаника
0/0 Свободно
периодические издания(Журналы)
АХМАДИЕВ А. Ж.
Ахмадиев, А. Ж. ФЛС-микс премиксының гепатозбен ауырған құстардың өнімділігіне әсері [Мәтін] / А. Ж. Ахмадиев, Г. Н. Тойкина , Е. Е. Біләлов // Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің хабаршысы. - 2018. - № 4 (84). - 268-271 б. - Библиогр.: 270-271 б. ISSN 1607-2774.
УДК:
636.5
Предметная рубрика
- Үй құстары
Аннотация
Мақалада Қазақстан мен Шығыс Қазақстан өндірістік ғылыми зерттеу жұмысының негізгі мақсаты ФЛС-микс қоспасының тауық өнімділігіне әсерін дәйектеу болып табылады
Ключевые слова
тауықтар, ФЛС-микс қосындысы, стандартты азық, азықтық рацион, құс жүмыртқасы, құс шаруашылығы, агроөндіріс, құс ағзасы
Казахстаника
0/0 Свободно
периодические издания(Журналы)
ҚАЙНАРБЕКОВА Т. Қ.
Қайнарбекова, Т. Қ. Ферменттік сүт өнімдерінің технологиясын жасау [Мәтін] / Т. Қ. Қайнарбекова // Шәкәрім университетінің хабаршысы . - 2021. - № 4 (4). - 21-23 б. - Библиогр.: 23 б. ISSN 2788-7995.
УДК:
636
Предметная рубрика
- Жалпы мал шаруашылығы. Сүтқоректі жануарларды және құстарды өсіру. Ірі қара шаруашылығы. Үй жануарлары және оларды өсіру
Аннотация
Мақалада биотехнологиялық сүт құрамды жүйелері негізінде ашыған сүт өнімдері үшін технологияны құрудың әдістемлік принциптерін әзірленді, олар ферменттелген сүт өнімдері үшін жаңа технологияларды әзірлеуде іс жүзінде іске асырылады
Ключевые слова
ферменттелген сүт, йогурт, асқабақ езбесі, пастерлеу, сүт өнімдері, өнім сапасы, технология
Казахстаника
0/0 Свободно
периодические издания(Журналы)
ҚИЛЫМБЕК А.
Қилымбек, А. Фасциолез және дикроцелиоздың ағзасының гематологиялық және биохимиялық көрсеткіштеріне әсері [Мәтін] / А. Қилымбек, С. Д. Тусупов // Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің хабаршысы. - 2017. - № 4 (80). - 291-294 б. - Библиогр.: 293-294 б. ISSN 1607-2774.
УДК:
636.09
Предметная рубрика
- Ветеринарлық ғылым. Үй жануарларының аурулары. Үй жануарларының жаулары. Зоотехникалық қорғау шаралары
Аннотация
Мақала трематодозаға ұшыраған қойдың қан жүйесінде болатын өзгерістерге бағытталған
Ключевые слова
фасциолез, дикроцелиоз, гематология, биохимия, паразитоценоз, қой ағзасы, терматозоз аурулары, ветеринария, қой аурулары
Казахстаника
0/0 Свободно
периодические издания(Журналы)
НУГМАНОВА Х. М.
Нугманова, Х. М. Функционалды шұжық өнімдерін өндіру технологиясында сәбіз ұнтағын пребиотик ретінде қолдану [Мәтін] / Х. М. Нугманова, А. Н. Нургазезова , Б. Қ. Асенова // Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің хабаршысы. - 2015. - № 3 (71). - 57-61 б. - Библиогр.: 61 б. ISSN 1607-2774.
УДК:
637
Предметная рубрика
- Мал шаруашылығы мен аңшылық өнімдері
Аннотация
Мақалада сәбіз ұнтағының минералды заттар құрамы, массспектральды және микроқұрылымдық сараптамасының нәтижелері келтірілген
Ключевые слова
майлары, дәрумендер, минералды заттар, нутриенттер, пребиотик, макроэлементтер, ет өнеркәсібі, ет тағамдары
Казахстаника
0/0 Свободно
периодические издания(Журналы)
ДӘУРЕНОВА Л. Д.
Дәуренова, Л. Д. Физалис шәрбаты мен зығыр ұны қосылған йогурт өнімінің сақталу қабілеттілігін зерттеу [Мәтін] / Л. Д. Дәуренова, С. С. Төлеубекова // Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің хабаршысы. - 2017. - № 2 (78). - Том І. - 19-22 б. - Библиогр.: 22 б. ISSN 1607-2774.
УДК:
637
Предметная рубрика
- Мал шаруашылығы мен аңшылық өнімдері
Аннотация
Мақалада йогурт өніміне физалис жидегінің шәрбаты мен зығыр ұнын қосу арқылы жаңа йогурт өнімін алу жолы қарастырылды
Ключевые слова
йогурт дайындау, жидектер, физалис, зығыр ұны, сүт өнімдері, шәрбәт қосындысы, жидек шәрбәті
Казахстаника
0/0 Свободно
МЫНБАЕВА Б. Н.
ФИТОГОРМОНДАРДЫҢ ЖАЛПЫ СИПАТТАМАСЫ ЖӘНЕ ОЛАРДЫҢ ӨСІМДІКТІҢ ӨСУІ МЕН ДАМУЫНА ӘСЕРІН АБАЙ АТЫНДАҒЫ ҚАЗҰПУ-НІҢ "ӨСІМДІКТЕР ФИЗИОЛОГИЯСЫ" КУРСЫНДА ҚОЛДАНУ
периодические издания(Журналы)
0/0 Свободно
ГУМАРОВА А. К.
ФУНКЦИОНАЛДЫ БАҒЫТТАҒЫ ЖАРТЫЛАЙ ЕТ ӨНІМДЕРІНІҢ ЖАҢА ТЕХНОЛОГИЯСЫ
периодические издания(Журналы)
0/0 Свободно
периодические издания(Журналы)
0/0 Свободно
периодические издания(Журналы)
0/0 Свободно
СУХАНБЕРДИНА Л. Х.
ФОРМИРОВАНИЕ КАЧЕСТВА ЗЕРНА ОЗИМОГО ТРИТИКАЛЕ В УСЛОВИЯХ СУХОСТЕПНОЙ ЗОНЫ КАЗАХСТАНА
периодические издания(Журналы)
0/0 Свободно
АХМАДИЕВ А. Ж.
ФЛС-МИКС ПРЕМИКСЫНЫҢ ГЕПАТОЗБЕН АУЫРҒАН ҚҰСТАРДЫҢ ӨНІМДІЛІГІНЕ ӘСЕРІ
периодические издания(Журналы)
0/0 Свободно
периодические издания(Журналы)
0/0 Свободно
ҚИЛЫМБЕК А.
ФАСЦИОЛЕЗ ЖӘНЕ ДИКРОЦЕЛИОЗДЫҢ АҒЗАСЫНЫҢ ГЕМАТОЛОГИЯЛЫҚ ЖӘНЕ БИОХИМИЯЛЫҚ КӨРСЕТКІШТЕРІНЕ ӘСЕРІ
периодические издания(Журналы)
0/0 Свободно
НУГМАНОВА Х. М.
ФУНКЦИОНАЛДЫ ШҰЖЫҚ ӨНІМДЕРІН ӨНДІРУ ТЕХНОЛОГИЯСЫНДА СӘБІЗ ҰНТАҒЫН ПРЕБИОТИК РЕТІНДЕ ҚОЛДАНУ
периодические издания(Журналы)
0/0 Свободно
ДӘУРЕНОВА Л. Д.
ФИЗАЛИС ШӘРБАТЫ МЕН ЗЫҒЫР ҰНЫ ҚОСЫЛҒАН ЙОГУРТ ӨНІМІНІҢ САҚТАЛУ ҚАБІЛЕТТІЛІГІН ЗЕРТТЕУ
периодические издания(Журналы)
0/0 Свободно