Ф басталады
Janr:Ауыл шаруашылығы (farming)
Basylym tіlі:Qazaq
Basylym túrі:baspasóz(Jýrnaldar)
Nátejeler:
1-10 ız 10
мерзімді басылым(Журналы)
МЫНБАЕВА Б. Н.
Мынбаева, Б. Н. Фитогормондардың жалпы сипаттамасы және олардың өсімдіктің өсуі мен дамуына әсерін Абай атындағы ҚазҰПУ-нің "Өсімдіктер физиологиясы" курсында қолдану [Мәтін] / Б. Н. Мынбаева, С. М. Макеева , С. М. Джамилова; М. Е. Даулетқұл // Педагогика және психология. - 2017. - № 4 (33). - 121-125 б. - Библиогр.: 125 б. ISSN
ÁOJ:
582
Taqyrypty aıdarlar
- Өсімдіктер физиологиясы
Ańdatpa
Бұл мақалада фитогормондардың заманауи жағдайда зерттеулері қарастырылады.
Kіlt sózder
фитогормондардың сипаттамасы, өсімдікткер физиологиясы, өсімдіктің өсуі
Qazaqstandуq
0/0 Bos
мерзімді басылым(Журналы)
ГУМАРОВА А. К.
Гумарова, А. К. Функционалды бағыттағы жартылай ет өнімдерінің жаңа технологиясы [Мәтін] / А. К. Гумарова // Ғылым және білім = Наука и образование = Science and education. - 2020. - № 1-2 (58). - 139-142 б. - Библиогр.: б. 142-143 ISSN 2305-9397.
ÁOJ:
637
Taqyrypty aıdarlar
- Мал шаруашылығы мен аңшылық өнімдері
Ańdatpa
Мақалада өсімдік қоспасы бар функционалды бағыттағы жартылай ет өнімдерінің жаңа технологиясын жасаудың зерттеу нәтижелері қарастырылады.
Kіlt sózder
бұршақ ұны, жартылай ет өнімдері, өсімдік шикізат, функционалды өнім, сапа, қауіпсіздік
Qazaqstandуq
0/0 Bos
мерзімді басылым(Журналы)
ДӘУРЕНОВА Л.Д.
Дәуренова, Л.Д. Физалис жидегін қосу арқылы жаңа йогурт өнімін алу [Мәтін] / Л.Д. Дәуренова, С.С. Төлеубекова // Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің хабаршысы. - 2017. - № 1(77). - 32-35 б. - Библиогр.: 35 б. ISSN 1607-2774.
ÁOJ:
637.146
Taqyrypty aıdarlar
- Сүт қышқылды өнімдер жасау
Ańdatpa
Мақалада йогурт өніміне физалис жидегінің шәрбатын қосу арқылы жаңа йогурт өнімін алу жолы қарастырылады.
Kіlt sózder
йогурт, физалис жидегі, сүт қышқылды өнімдер, тамақ өнеркәсібі
Qazaqstandуq
0/0 Bos
мерзімді басылым(Журналы)
ЕСМАГУЛОВА Б. Ж.
Есмагулова, Б. Ж. Фитоэкологические условия песчаного массива Кандагач [Мәтін] / Б. Ж. Есмагулова // Ғылым және білім. - 2015. - № 3 (40). - С. 5-8. - Библиогр.: с. 7 ISSN 2305-9397.
ÁOJ:
631.92
Taqyrypty aıdarlar
- Влияние сельского хозяйства на географические факторы
Kіlt sózder
кандагач, фитомелиорация, проективное покрытие, растительность, песчаные
Qazaqstandуq
0/0 Bos
мерзімді басылым(Журналы)
СУХАНБЕРДИНА Л. Х.
Суханбердина, Л. Х. Формирование качества зерна озимого тритикале в условиях сухостепной зоны Казахстана [Мәтін] / Л. Х. Суханбердина, Р. Ш. Джапаров , С. Е. Денизбаев , А. Ж. Турбаев // Ғылым және білім. - 2022. - № 1-2 (66). - С. 48-56. - Библиогр.: с. 54-55 ISSN 2305-9397.
ÁOJ:
633.1:631.52(574.1)
Taqyrypty aıdarlar
- Селекция зерновых культур в условиях Западного Казахстана
Ańdatpa
Представлены результаты экспериментальных исследований качества зерна и дана характеристика хозяйственной ценности сортов озимого тритикале выращенных в условиях Западно-Казахстанской области
Kіlt sózder
озимое тритикале , качество зерна, селекция, сорта, зерновая культура
Qazaqstandуq
0/0 Bos
мерзімді басылым(Журналы)
АХМАДИЕВ А. Ж.
Ахмадиев, А. Ж. ФЛС-микс премиксының гепатозбен ауырған құстардың өнімділігіне әсері [Мәтін] / А. Ж. Ахмадиев, Г. Н. Тойкина , Е. Е. Біләлов // Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің хабаршысы. - 2018. - № 4 (84). - 268-271 б. - Библиогр.: 270-271 б. ISSN 1607-2774.
ÁOJ:
636.5
Taqyrypty aıdarlar
- Үй құстары
Ańdatpa
Мақалада Қазақстан мен Шығыс Қазақстан өндірістік ғылыми зерттеу жұмысының негізгі мақсаты ФЛС-микс қоспасының тауық өнімділігіне әсерін дәйектеу болып табылады
Kіlt sózder
тауықтар, ФЛС-микс қосындысы, стандартты азық, азықтық рацион, құс жүмыртқасы, құс шаруашылығы, агроөндіріс, құс ағзасы
Qazaqstandуq
0/0 Bos
мерзімді басылым(Журналы)
ҚАЙНАРБЕКОВА Т. Қ.
Қайнарбекова, Т. Қ. Ферменттік сүт өнімдерінің технологиясын жасау [Мәтін] / Т. Қ. Қайнарбекова // Шәкәрім университетінің хабаршысы . - 2021. - № 4 (4). - 21-23 б. - Библиогр.: 23 б. ISSN 2788-7995.
ÁOJ:
636
Taqyrypty aıdarlar
- Жалпы мал шаруашылығы. Сүтқоректі жануарларды және құстарды өсіру. Ірі қара шаруашылығы. Үй жануарлары және оларды өсіру
Ańdatpa
Мақалада биотехнологиялық сүт құрамды жүйелері негізінде ашыған сүт өнімдері үшін технологияны құрудың әдістемлік принциптерін әзірленді, олар ферменттелген сүт өнімдері үшін жаңа технологияларды әзірлеуде іс жүзінде іске асырылады
Kіlt sózder
ферменттелген сүт, йогурт, асқабақ езбесі, пастерлеу, сүт өнімдері, өнім сапасы, технология
Qazaqstandуq
0/0 Bos
мерзімді басылым(Журналы)
ҚИЛЫМБЕК А.
Қилымбек, А. Фасциолез және дикроцелиоздың ағзасының гематологиялық және биохимиялық көрсеткіштеріне әсері [Мәтін] / А. Қилымбек, С. Д. Тусупов // Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің хабаршысы. - 2017. - № 4 (80). - 291-294 б. - Библиогр.: 293-294 б. ISSN 1607-2774.
ÁOJ:
636.09
Taqyrypty aıdarlar
- Ветеринарлық ғылым. Үй жануарларының аурулары. Үй жануарларының жаулары. Зоотехникалық қорғау шаралары
Ańdatpa
Мақала трематодозаға ұшыраған қойдың қан жүйесінде болатын өзгерістерге бағытталған
Kіlt sózder
фасциолез, дикроцелиоз, гематология, биохимия, паразитоценоз, қой ағзасы, терматозоз аурулары, ветеринария, қой аурулары
Qazaqstandуq
0/0 Bos
мерзімді басылым(Журналы)
НУГМАНОВА Х. М.
Нугманова, Х. М. Функционалды шұжық өнімдерін өндіру технологиясында сәбіз ұнтағын пребиотик ретінде қолдану [Мәтін] / Х. М. Нугманова, А. Н. Нургазезова , Б. Қ. Асенова // Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің хабаршысы. - 2015. - № 3 (71). - 57-61 б. - Библиогр.: 61 б. ISSN 1607-2774.
ÁOJ:
637
Taqyrypty aıdarlar
- Мал шаруашылығы мен аңшылық өнімдері
Ańdatpa
Мақалада сәбіз ұнтағының минералды заттар құрамы, массспектральды және микроқұрылымдық сараптамасының нәтижелері келтірілген
Kіlt sózder
майлары, дәрумендер, минералды заттар, нутриенттер, пребиотик, макроэлементтер, ет өнеркәсібі, ет тағамдары
Qazaqstandуq
0/0 Bos
мерзімді басылым(Журналы)
ДӘУРЕНОВА Л. Д.
Дәуренова, Л. Д. Физалис шәрбаты мен зығыр ұны қосылған йогурт өнімінің сақталу қабілеттілігін зерттеу [Мәтін] / Л. Д. Дәуренова, С. С. Төлеубекова // Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің хабаршысы. - 2017. - № 2 (78). - Том І. - 19-22 б. - Библиогр.: 22 б. ISSN 1607-2774.
ÁOJ:
637
Taqyrypty aıdarlar
- Мал шаруашылығы мен аңшылық өнімдері
Ańdatpa
Мақалада йогурт өніміне физалис жидегінің шәрбаты мен зығыр ұнын қосу арқылы жаңа йогурт өнімін алу жолы қарастырылды
Kіlt sózder
йогурт дайындау, жидектер, физалис, зығыр ұны, сүт өнімдері, шәрбәт қосындысы, жидек шәрбәті
Qazaqstandуq
0/0 Bos
МЫНБАЕВА Б. Н.
ФИТОГОРМОНДАРДЫҢ ЖАЛПЫ СИПАТТАМАСЫ ЖӘНЕ ОЛАРДЫҢ ӨСІМДІКТІҢ ӨСУІ МЕН ДАМУЫНА ӘСЕРІН АБАЙ АТЫНДАҒЫ ҚАЗҰПУ-НІҢ "ӨСІМДІКТЕР ФИЗИОЛОГИЯСЫ" КУРСЫНДА ҚОЛДАНУ
мерзімді басылым(Журналы)
0/0 Bos
ГУМАРОВА А. К.
ФУНКЦИОНАЛДЫ БАҒЫТТАҒЫ ЖАРТЫЛАЙ ЕТ ӨНІМДЕРІНІҢ ЖАҢА ТЕХНОЛОГИЯСЫ
мерзімді басылым(Журналы)
0/0 Bos
мерзімді басылым(Журналы)
0/0 Bos
ЕСМАГУЛОВА Б. Ж.
ФИТОЭКОЛОГИЧЕСКИЕ УСЛОВИЯ ПЕСЧАНОГО МАССИВА КАНДАГАЧ
мерзімді басылым(Журналы)
0/0 Bos
СУХАНБЕРДИНА Л. Х.
ФОРМИРОВАНИЕ КАЧЕСТВА ЗЕРНА ОЗИМОГО ТРИТИКАЛЕ В УСЛОВИЯХ СУХОСТЕПНОЙ ЗОНЫ КАЗАХСТАНА
мерзімді басылым(Журналы)
0/0 Bos
АХМАДИЕВ А. Ж.
ФЛС-МИКС ПРЕМИКСЫНЫҢ ГЕПАТОЗБЕН АУЫРҒАН ҚҰСТАРДЫҢ ӨНІМДІЛІГІНЕ ӘСЕРІ
мерзімді басылым(Журналы)
0/0 Bos
мерзімді басылым(Журналы)
0/0 Bos
ҚИЛЫМБЕК А.
ФАСЦИОЛЕЗ ЖӘНЕ ДИКРОЦЕЛИОЗДЫҢ АҒЗАСЫНЫҢ ГЕМАТОЛОГИЯЛЫҚ ЖӘНЕ БИОХИМИЯЛЫҚ КӨРСЕТКІШТЕРІНЕ ӘСЕРІ
мерзімді басылым(Журналы)
0/0 Bos
НУГМАНОВА Х. М.
ФУНКЦИОНАЛДЫ ШҰЖЫҚ ӨНІМДЕРІН ӨНДІРУ ТЕХНОЛОГИЯСЫНДА СӘБІЗ ҰНТАҒЫН ПРЕБИОТИК РЕТІНДЕ ҚОЛДАНУ
мерзімді басылым(Журналы)
0/0 Bos
ДӘУРЕНОВА Л. Д.
ФИЗАЛИС ШӘРБАТЫ МЕН ЗЫҒЫР ҰНЫ ҚОСЫЛҒАН ЙОГУРТ ӨНІМІНІҢ САҚТАЛУ ҚАБІЛЕТТІЛІГІН ЗЕРТТЕУ
мерзімді басылым(Журналы)
0/0 Bos